DJV 11
Schouderklachten

Schouderklachten zijn veel voorkomende klachten van het bewegingsapparaat. De meest bekende klachten zijn: schouderluxatie (uit de kom), instabiliteitsklachten, frozen shoulder en SAPS-klachten (inklemmingsklachten). De schouder wordt gevormd door drie botten, namelijk het schouderblad, het sleutelbeen en de bovenarm met daarom heen verschillende spieren. De schouder is een ingewikkeld gewricht. Dit komt door de bouw van het gewricht en omdat ook de nek en de romp een belangrijke rol spelen bij schouderbewegingen.

Na een val of ongeluk is de oorzaak van de schouderklachten duidelijk. Veel schouderklachten ontstaan geleidelijk en de oorzaak is onduidelijk. U merkt dat het aantrekken van de jas lastig wordt, u moeite heeft met haren kammen of om iets van een hoge plank te pakken.  Verschillende factoren kunnen hierin mogelijk een rol spelen, zoals over- of onderbelasting, houding, leefstijl, drukte of stress. Hierdoor raakt de balans tussen belasting en belastbaarheid verstoord in het weefsel. Het gewricht wordt niet meer goed aangestuurd en ontstaan er klachten. Schouderklachten worden vaak niet alleen in de schouder gevoeld, maar ook in de arm en soms zelfs in de hand.

Behandelingen

Wij helpen u graag bij uw schouderklachten. Samen met u gaan we aan de slag om de functionaliteit van uw schouder te verbeteren. Behandeling zal kunnen bestaan uit voorlichting en adviezen, huiswerkoefeningen, rekoefeningen en eventueel massages, mobilisaties en manipulaties. De duur van het herstel is lastig te voorspellen. Dit is ook afhankelijk van de tijd dat u al met de schouderklachten rondloopt.

De Jong en Vitaal • Centrum voor fysiotherapie

Heeft u nog vragen? Bel 0184 61 49 93 of neem contact met ons op.

Fysiotherapie, manuele therapie en bekkentherapie

Volg ons op social media!

Locaties

Peulenstraat 146
3371 AR Hardinxveld-Giessendam


Rembrandthof 95
3372 XV Boven-Hardinxveld

© de Jong en Vitaal