Team
van de Jong en Vitaal

Alle therapeuten in onze praktijk hebben een registratie bij het Centraal Kwaliteits Register voor fysiotherapeuten. Registratie in dit register is een waarborging voor de kwaliteit die geleverd wordt. Regelmatig intercollegiaal overleg fysiotherapeuten (IOF) met collega’s uit de regio draagt hier tevens aan bij.

De manueeltherapeuten, bekkenfysiotherapeute en sportfysiotherapeute zijn tevens geregistreerd in een register voor deze specialisaties. 

In onze praktijk werken we op dit moment met 12 personen:

Albert de Jong (MSc)
Fysiotherapeut / manueel therapeut, tevens praktijkhouder
Big-nummer: 19057698804

Sinds juli 2002 ben ik algemeen fysiotherapeut. In 2007 heb ik mijn diploma Manuele therapie behaald. In 2014 heb ik hiervoor een upgrade behaald en mag me sinds die tijd Master of science noemen. Vanaf januari 2003 tot 1 april 2011 ben ik in dienst geweest bij Praktijk Lanser. Per 1 april 2012 ben ik weer terug in dienst gekomen om op 1 juli 2012 de praktijk over te nemen. Vanaf 1 juli 2012 ben ik praktijkeigenaar. Naast de aansturende werkzaamheden ben ik nog graag praktiserend aan het werk als fysio-en manueeltherapeut.

Drs. Heidi Moossdorff
Bekkenfysiotherapeut en gezondheidswetenschapper
Big-nummer: 69043274704

Mijn naam is Heidi Moossdorff-Steinhauser. Ik ben 1 dag in de week als bekkenfysiotherapeut werkzaam bij ‘De Jong en Vitaal – Centrum voor fysiotherapie’. Na een paar jaar als algemeen fysiotherapeut te hebben gewerkt ben ik mij vanaf 1999 gaan specialiseren in klachten in de bekkenregio. Dit kunnen klachten zijn als: het ongewenst verlies van urine of ontlasting, veel moeten plassen of slecht kunnen ophouden, niet kunnen ontlasten, pijnklachten in de bekkenregio en zwangerschap gerelateerde pijnklachten. Sinds 2006 ben ik geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten en behandelmethoden volg ik regelmatig cursussen. Daarnaast heb ik in 2011 de studie fysiotherapie wetenschappen afgerond aan de Universiteit Utrecht en ben ik inmiddels bezig met mijn promotieonderzoek aan de Universiteit Maastricht. Ik doe onderzoek naar het effect van groepstherapie in vergelijking met standaard zorg, bij vrouwen met urineverlies die zwanger zijn van, of net bevallen van hun eerste kindje.

Naast mijn werk als promovendus en bekkenfysiotherapeut ben ik bestuurslid geweest bij de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie (NVFB). Op dit moment ben ik lid van de ethische commissie van de International Continence Society (ICS) en de faculteitsraad van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht .

Martin van Opstal (MMT)
Fysiotherapeut / manueel therapeut  
Big-nummer: 19044790804

Mijn naam is Martin van Opstal. Ik ben inmiddels 20 jaar werkzaam als fysiotherapeut. Daarnaast ben ik manueel therapeut, Master MT (SOMT) en fascia therapeut. Mijn speciale aandachtsgebied is de schouder (lid van Schouder Netwerk Rotterdam Drechtsteden (SNRD) en wervelkolom gerelateerde klachten. Ik heb meer dan 10 jaar gewerkt in een multi-disciplinair team voor reintergratie training door uitval uit werkproces vanwege trauma's (aanrijdingen, whiplash) of chronische aandoeningen/klachten.

Lotte van Genderen
Fysiotherapeut
Big-nummer: 49916984504

Vanuit mijn interesse voor sport en het menselijk lichaam ben ik gestart met de opleiding ‘Fysiotherapie’ in Utrecht. Sinds januari 2013 ben ik werkzaam bij ‘De Jong en Vitaal’ als algemeen fysiotherapeut, waar ik op dit moment 3 dagen werk. Met een betrokken en kundig team van therapeuten behandelen we een breed scala aan klachten.

Mijn aandachtsgebieden zijn de oncologische revalidatie en Claudicatio Intermittens (vaatproblematiek, bekend als etalagebenen). 

Marjolein Mostert
Fysiotherapeut 
Big-nummer: 19064192204

In 2005 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Na ruim 10 jaar werkzaam te zijn als fysiotherapeut vind ik het nog steeds een boeiend en uitdagend vak. De technieken en inzichten veranderen voortdurend, waardoor je zelf ook mee moet ontwikkelen. Samen met iemand zoeken naar een oplossing op maat, voor zijn/ haar gezondheidsprobleem blijft een uitdaging. De wetenschap dat je daardoor wat bij kunt dragen aan het welzijn van een persoon geeft veel voldoening. Aandachtsvlakken:algemene fysiotherapie, medical taping, medische trainingstherapie, knie problematieken en (hard)loopscholing.

Lianne Slob
Secretaresse

Mijn naam is Lianne Slob, voor velen geen onbekend gezicht. Na een ‘uitstapje’ van 3 jaar weer terug bij deze praktijk. Getrouwd en moeder van drie jongens. Naast mijn werk bij deze praktijk, werk ik bij het bedrijf van mijn echtgenoot en ben ik vrijwilliger bij diverse plaatselijke verenigingen/stichtingen in Nieuwpoort. Mijn hobby’s zijn eigenlijk te veel om op te noemen. Reizen, uit eten, dansen en met het gezin leuke dingen ondernemen.

Suzanne Reekers
Fysiotherapeut 
Big-nummer: 09923656404

Mijn naam is Suzanne Reekers. Ik ben in 2013 gestart met de opleiding algemene fysiotherapie aan de Avans Hogeschool in Breda en sinds februari 2018 werk ik bij "De Jong en Vitaal" als fysiotherapeut. Buiten mijn werkuren in de praktijk houd ik mij vooral bezig met dansen en dan het liefst in allerlei verschillende stijlen van modern tot latin en van ballet tot urban. Binnen de opleiding ontdekte ik mijn interesse voor de mentale kant van fysiotherapie. Vooral de raakvlakken die fysiotherapie o.a. heeft met de onderwerpen stress, burn-out en chronische pijn trekken mijn aandacht. Daarom ben ik in 2018 gestart met de master "Psychosomatische fysiotherapeut" aan de Hogeschool Utrecht

Marcel de Kok
Fysiotherapeut 
Big-nummer: 09919916904

Sinds het najaar van 2016 ben ik werkzaam bij het enthousiaste team van de Jong en Vitaal fysiotherapie. Binnen mijn werk word ik enthousiast van het persoonlijke contact met mensen, de constante ontwikkelingen binnen het vak fysiotherapie en de uitdaging door toename van complexiteit van lichamelijke klachten. Dit heeft er toe geleid dat ik in september 2017 ben begonnen met de Master Musculoskeletale revalidatie in Nijmegen met als uitstroom manuele therapie. Mooi aan deze opleiding is de brede basis tussen de specialisaties sport-, manuele- en kaakfysiotherapie waarna je in één van deze richtingen afstudeert. Daarnaast heb ik me verdiept in de behandelmethode dry needling en longrevalidatie (COPD).

Nel den Hartog
Secretaresse

Ik ben Nel den Hartog en ben sinds 2017 met veel plezier werkzaam bij de Jong en Vitaal. Naast mijn werk als secretaresse, doe ik vrijwilligerswerk en zorg ik graag voor mijn twee kleinkinderen. Ik ben getrouwd en wij hebben 3 kinderen, twee dochters en een zoon. In mijn vrije tijd ga ik graag fietsen en met de hond wandelen.

Lois Koster 
Algemeen fysiotherapeut 

Marjon de Jong
Financiële administratie

Sinds de overname van de praktijk door Albert, 1 juli 2012, ben ik verbonden aan de praktijk. Ik houd me met name bezig met de financiele administratie. Naast deze werkzaamheden ben ik ook elders werkzaam als long- en palliatieve zorg verpleegkundige.

Fysiotherapie, manuele therapie en bekkenfysiotherapie

Onze specialisaties

Peulenstraat 146
3371 AR Hardinxveld-Giessendam

© de Jong en Vitaal