Team
van de Jong en Vitaal

Alle therapeuten in onze praktijk hebben een registratie bij het Centraal Kwaliteits Register voor fysiotherapeuten. Registratie in dit register is een waarborging voor de kwaliteit die geleverd wordt. Regelmatig intercollegiaal overleg fysiotherapeuten (IOF) met collega’s uit de regio draagt hier tevens aan bij.

De manueeltherapeuten, bekkenfysiotherapeute en sportfysiotherapeute zijn tevens geregistreerd in een register voor deze specialisaties. 

In onze praktijk werken we op dit moment met 11 personen:

Albert de Jong (MSc)
Fysiotherapeut / manueel therapeut, tevens praktijkhouder
Big-nummer: 19057698804

Sinds juli 2002 ben ik algemeen fysiotherapeut. In 2007 heb ik mijn diploma Manuele therapie behaald. In 2014 heb ik hiervoor een upgrade behaald en mag me sinds die tijd Master of science noemen. Vanaf januari 2003 tot 1 april 2011 ben ik in dienst geweest bij Praktijk Lanser. Per 1 april 2012 ben ik weer terug in dienst gekomen om op 1 juli 2012 de praktijk over te nemen. Vanaf 1 juli 2012 ben ik praktijkeigenaar. Naast de aansturende werkzaamheden ben ik nog graag praktiserend aan het werk als fysio-en manueeltherapeut.

Yvonne der Kinderen-Olieslagers
Bekkenfysiotherapeut
Big-nummer: 09034614204

Sinds 1995 heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van klachten in het bekkengebied. Ik heb hiervoor in binnen- en buitenland diverse opleidingen gevolgd en sta geregistreerd als bekkenfysiotherapeut bij het KRF.
Mijn aandachtgebied is het bekken in brede zin. Dit betreft zowel bekken-/stuitpijn als ook de bekkenbodemproblematiek zoals urineverlies, frequente plasdrang, ontlastingsklachten, buikpijn, verzakkingsgevoel en pijn bij vrijen. Speciale interesse heb ik voor vrouwen die net bevallen zijn. Ik vind het belangrijk om preventief te werken aan een goede bekkenbodemfunctie, zodat de kans op verzakkingsklachten na de overgang beperkt wordt.
Zowel mensen met een verwijzing van de huisarts, gynaecoloog, uroloog of MDL-arts kunnen bij mij terecht, als ook mensen zonder verwijzing.
Indien u vragen hebt over een van bovenstaande onderwerpen, kunt u contact met mij opnemen.

Martin van Opstal (MMT)
Fysiotherapeut / manueel therapeut  
Big-nummer: 19044790804

Mijn naam is Martin van Opstal. Ik ben inmiddels 20 jaar werkzaam als fysiotherapeut. Daarnaast ben ik manueel therapeut, Master MT (SOMT) en fascia therapeut. Mijn speciale aandachtsgebied is de schouder (lid van Schouder Netwerk Rotterdam Drechtsteden (SNRD) en wervelkolom gerelateerde klachten. Ik heb meer dan 10 jaar gewerkt in een multi-disciplinair team voor reintergratie training door uitval uit werkproces vanwege trauma's (aanrijdingen, whiplash) of chronische aandoeningen/klachten.

Lotte van Genderen
Fysiotherapeut
Big-nummer: 49916984504

Vanuit mijn interesse voor sport en het menselijk lichaam ben ik gestart met de opleiding ‘Fysiotherapie’ in Utrecht. Sinds januari 2013 ben ik werkzaam bij ‘De Jong en Vitaal’ als algemeen fysiotherapeut, waar ik op dit moment 3 dagen werk. Naast behandeling van de orthopedische klachten (klachten aan het bewegingsapparaat/lichaam, zoals knie,heup, elleboog of rug) haal ik veel voldoening uit werken met klachten waar nog breder wordt gekeken naar de gezondheid van de patiënt en waar vaak een langer revalidatietraject voor nodig is.

Mijn aandachtsgebieden zijn daarom ook de oncologische revalidatie en Claudicatio Intermittens (vaatproblematiek, bekend als etalagebenen). 

I.v.m. mijn zwangerschap ben ik afwezig tot medio november 2021.

Marjolein Mostert
Fysiotherapeut 
Big-nummer: 19064192204

In 2005 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Na ruim 15 jaar werkzaam te zijn als fysiotherapeut vind ik het nog steeds een boeiend en uitdagend vak. De technieken en inzichten veranderen voortdurend, waardoor je zelf ook mee moet ontwikkelen. Samen met iemand zoeken naar een oplossing op maat, voor zijn/ haar gezondheidsprobleem blijft een uitdaging. De wetenschap dat je daardoor wat bij kunt dragen aan het welzijn van een persoon geeft veel voldoening. Aandachtsvlakken: algemene fysiotherapie, revalidatie na CVA, medical taping, medische trainingstherapie, knie problematieken en (hard)loopscholing. In 2020/2021 ben ik mij gaan verdiepen in klachten aan het bewegingsapparaat van kinderen (8 -18 jaar). Hiervoor volg ik de opleiding jeugdorthopedie aan de SOMT te Amersfoort.

Lianne Slob
Secretaresse

Mijn naam is Lianne Slob, voor velen geen onbekend gezicht. Na een ‘uitstapje’ van 3 jaar (2018) weer terug bij deze praktijk. Getrouwd en moeder van drie jongens. Naast mijn werk bij deze praktijk, werk ik bij het bedrijf van mijn echtgenoot en ben ik vrijwilliger bij diverse plaatselijke verenigingen/stichtingen in Nieuwpoort. Mijn werkzaamheden in de praktijk zijn het inplannen/wijzigen van afspraken, de administratie van de fysiofitnessgroepen en de declaraties. Mijn hobby’s zijn eigenlijk te veel om op te noemen. Reizen, uit eten, dansen en met het gezin leuke dingen ondernemen.

Anniek de Waard
Fysiotherapeut 
Big-nummer: 19924254604

Mijn naam is Anniek. In juli 2018 heb ik mijn diploma fysiotherapie behaald aan de Avans Hogeschool in Breda. Sindsdien werk ik met veel plezier als fysiotherapeut in de eerste lijn. Per 1 juni 2021 ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut bij 'de Jong en Vitaal'. Het leukst aan het vak fysiotherapie vind ik het contact met de patiënten, de voortdurende ontwikkelingen binnen het vak en vooral het helpen en begeleiden van de patiënten bij hun vragen en problemen. Binnen de fysiotherapie gaat mijn speciale interesse uit naar de orthopedische klachten, sportgerelateerde klachten en de revalidatie. 

Marcel de Kok (MSc)
Fysiotherapeut / manueel therapeut
Big-nummer: 09919916904

Sinds het najaar van 2016 ben ik werkzaam bij de Jong en Vitaal fysiotherapie. Na het afronden van de master musculoskeletale revalidatie te Nijmegen, ben ik naast (musculoskeletaal) fysiotherapeut ook orthopedisch manueel therapeut. Verder ben ik longfysiotherapeut (met specialisatie covid-19 revalidatie) en kan ik gebruik maken van de behandelmethode dry needling. In mijn werk word ik enthousiast van de innovatieve en wetenschappelijke ontwikkelingen binnen het vak fysiotherapie en bovenal het persoonlijk contact met mensen.

Nel den Hartog
Secretaresse

Ik ben Nel den Hartog en ben sinds 2017 met veel plezier werkzaam bij de Jong en Vitaal. Naast mijn werk als secretaresse, doe ik vrijwilligerswerk en zorg ik graag voor mijn twee kleinkinderen. Ik ben getrouwd en wij hebben 3 kinderen, twee dochters en een zoon. In mijn vrije tijd ga ik graag fietsen en met de hond wandelen.

Miranda Buter-Mansvelder
Fysiotherapeut 
Big-nummer: 29060145404

Mijn naam is Miranda en sinds juli 2003 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Na het afronden van de studie fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam, heb ik eerst 9 jaar als fysiotherapeut gewerkt in de gehandicapte zorg en in de particuliere praktijk. Daarna heb ik een uitstapje gemaakt, de PABO gedaan en vervolgens een aantal jaar voor de klas gestaan in het basisonderwijs.

Maar ik miste het vak fysiotherapie te veel en ben sinds 2019 weer terug in de particuliere praktijk. Ik vind het boeiend om samen met de patiënt op zoek te gaan naar een oplossing voor zijn/haar gezondheidsprobleem. Naast mijn werk als fysiotherapeut, ben ik moeder van 4 kinderen en nog werkzaam als schaatsinstructrice. Ik vind het een uitdaging om mensen op een verantwoorde wijze in beweging te krijgen en te houden. Speciale aandachtsgebieden: sport & schouder.

Marjon de Jong
Financiële administratie

Sinds de overname van de praktijk door Albert, 1 juli 2012, ben ik verbonden aan de praktijk. Ik houd me met name bezig met de financiele administratie. Naast deze werkzaamheden ben ik ook elders werkzaam als long- en palliatieve zorg verpleegkundige.

Fysiotherapie, manuele therapie en bekkenfysiotherapie

Onze specialisaties

Peulenstraat 146
3371 AR Hardinxveld-Giessendam

© de Jong en Vitaal