Fysiofitness abonnement

Inleiding
Iedereen wil gezond blijven, daar draagt regelmatig bewegen veel aan bij. De therapeuten kunnen u helpen om op een verantwoorde manier te bewegen, zodat uw conditie en algemene kracht verbeteren.

De gang van zaken bij training op abonnement
Voorafgaand aan het trainings-programma wordt u getest. De volgende zaken zullen daarin aan de orde komen:

  1. Een aantal medische en conditionele gegevens worden in kaart gebracht door middel van vragenlijsten.
  2. Een algemeen onderzoek door een fysiotherapeut, waarbij de bestaande klachten in kaart worden gebracht.
  3. Een conditietest, waarbij uw uithoudingsvermogen wordt getest en waarbij tevens uw onderhuids vetweefsel en de bloeddruk gemeten worden.
Deze gegevens worden verwerkt in een testrapport waaruit zal blijken wat voor u de meest geschikte trainingsvormen zijn. Er ontstaat een duidelijk beeld waar de fysiotherapeut die u gaat begeleiden rekening mee kan houden. In de loop van de training vindt zo nodig bijstelling plaats.

Voor wie is het Fysiofitness geschikt?
Fysiofitness is geschikt voor iedereen, die in zijn eigen tempo, binnen zijn eigen mogelijkheden wil trainen onder begeleiding van een deskundige fysiotherapeut. Hierbij valt te denken aan iedereen die:

  • zich fitter wil voelen;
  • af wil vallen;
  • lang niet heeft gesport en weer verantwoord wil beginnen;
  • chronische klachten heeft;
  • klachten in de toekomst wil voorkomen;
  • herstelt van een ziekte of operatie.

De doelstelling van de Fysiofitness
Het trainingsprogramma heeft als doel het lokale klachtenbeeld te verminderen, maar tevens de algehele kracht en conditie te vergroten. Hierdoor wordt de belastbaarheid hoger en is er minder kans op een herhaling van de klacht. Doordat spierkrachtversterkende oefeningen afgewisseld worden met conditieverbeterende training biedt het trainingsprogramma een afwisselende manier van trainen. Alle vorderingen worden genoteerd, zodat men de voortgang kan volgen.

Tevens is er de mogelijkheid om een evaluatieafspraak te plannen, waarin u opnieuw word getest om de vorderingen nauwkeurig in kaart te brengen. De kosten voor deze tussentijdse evaluatie bedragen € 27,50. U kunt hiervoor een afspraak maken bij één van de fysiotherapeuten.

Kosten
Periode van 3 maanden:
1 maal per week € 112,20
2 maal per week € 175,00

De speciale begeleiding van De Jong en Vitaal wordt altijd voorafgegaan door een conditietest en onderzoek. Tarief: € 39,75

Tijdens vakantie zorgen wij voor gepaste vervanging om continu zorg te kunnen bieden.

Voor trainingstijden klik hier

De Jong en Vitaal • Centrum voor fysiotherapie
Ook werken aan een
vitaal leven?
Neem contact op

Peulenstraat 146
3371 AR Hardinxveld-Giessendam

© de Jong en Vitaal