Specialisaties

❯ Fysiotherapie
❯ Manuele therapie
❯ Bekkenfysiotherapie
❯ Bekkenfysiotherapie voor mannen
❯ Sportfysiotherapie
❯ Dry needling

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures, geeft advies en begeleiding bij sporthervatting en kan preventief advies geven.

Als sporter kunt u, op welk niveau dan ook, te maken krijgen met een blessure. U kunt een acute blessure oplopen zoals een verzwikking van de enkel, maar ook een langdurige blessure hebben die maar niet over wil gaan. U wilt van deze blessure af en ook zo snel mogelijk uw sport oppakken.

De sportfysiotherapeut kan de blessure behandelen en u adviseren en begeleiden, ook om herhaling te voorkomen. De sportfysiotherapeut kan u helpen met de keuze voor schoeisel en andere materialen. Ook kan de sportfysiotherapeut u helpen met een keuze te maken welke sport voor u geschikt is.

Sportfysiotherapie, voor wie?
U hoeft geen topsporter te zijn om bij een sportfysiotherapeut onder behandeling te komen. Sporters van elk niveau kunnen bij ons terecht

Naast sporters behandeld de sportfysiotherapeut ook mensen met een chronische aandoening, waarvan de kwaliteit van leven verbeterd kan worden door (meer) beweging en sport. De sportfysiotherapeut kijkt samen met u naar een passende sportbeoefening en adviseert u over de intensiteit en de frequentie waar u mee kunt beginnen.

Ook mensen die om diverse redenen lange tijd niet actief zijn geweest komen naar de sportfysiotherapeut om weer geactiveerd en gemotiveerd te worden om te bewegen.

Wanneer sportfysiotherapie? 
De sportfysiotherapeut is er voor  iedere leeftijd. Of u nu 8 bent of 80. De volgende klachten zijn voorbeelden waarmee u terecht kunt bij de sportfysiotherapeut:

  • Acute blessures zoals verzwikking van de enkel, spierscheurtje of verrekking.
  • Chronische klachten en blessures het bewegingsapparaat
  • Advies over trainingen en schoeisel
  • Revalidatie na een operatie van bijv. voorste kruisband, meniscus, achillespees
  • Advies over welke sport geschikt is voor u als u bepaalde klachten heeft
  • Training bij chronische aandoeningen zoals COPD en diabetes
  • Advies over braces of andere hulpmiddelen ter ondersteuning van uw sport
De Jong en Vitaal • Centrum voor fysiotherapie
Ook werken aan een
vitaal leven?
Neem contact op

Peulenstraat 146
3371 AR Hardinxveld-Giessendam

© de Jong en Vitaal