Claudicatio Intermittens/ PAV
Wat is PAV?

Perifeer arterieel vaatlijden (PAV) wordt veroorzaakt door slagaderverkalking, waardoor patiënten etalagebenen (claudicatio intermittens) kunnen ontwikkelen. Door vernauwing van de bloedvaten wordt er minder zuurstof naar (onder andere) de benen vervoerd. Dat zorgt voor pijnklachten tijdens het lopen, in uw voet, kuit, dijbeen of bil. De pijnklachten zakken weer af in rust of bij stilstaan. De pijn kan de activiteiten van het dagelijkse leven behoorlijk verstoren.

Wat te doen bij PAV?

Slagaderverkalking zit niet alleen in de benen, maar in het gehele bloedvatstelsel. Daarom wordt er breder gekeken dan alleen het behandelen van de lokale vernauwingen die op dat moment de klachten veroorzaken. Uit verscheidene studies is gebleken dat gesuperviseerde looptherapie in combinatie met leefstijlbegeleiding een (kosten)effectieve behandeling is voor patiënten met PAV. Dit wordt altijd gedaan bij een gespecialiseerde fysiotherapeut die aan is gesloten bij Chronisch Zorgnet.

Werkwijze

De fysiotherapeut zal met u een intake doen om uw klachten en uw doelen in beeld te brengen. Na een looptest en vragenlijsten zal een plan worden gemaakt om samen deze doelen na te streven. De therapie bestaat uit looptraining (begeleid en zelfstandig) en leefstijlbegeleiding (gericht op onder andere rookgedrag, beweging en voeding).

Vergoeding en verwijzing

De Jong en Vitaal -  Centrum voor fysiotherapie is aangesloten bij Chronisch Zorgnet. Dit betekend dat wij door middel van scholingen op de hoogte zijn van de nieuwste behandelmethodes voor klachten bij etalagebenen. Er zijn korte lijnen met behandelend specialisten en wij kunnen uw behandelingen, mits u een verwijzing heeft van uw huisarts of specialist,  declareren bij uw zorgverzekeraar. Fysiotherapie bij PAV wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Voor vragen hierover, neem contact met ons op.

De Jong en Vitaal • Centrum voor fysiotherapie

Heeft u nog vragen? Bel 0184 61 49 93 of neem contact met ons op.

Fysiotherapie, manuele therapie en bekkentherapie

Volg ons op social media!

Locaties

Peulenstraat 146
3371 AR Hardinxveld-Giessendam


Rembrandthof 95
3372 XV Boven-Hardinxveld

© de Jong en Vitaal